Je hebt net je droomhuis gekocht, of misschien ben je zelfs nog aan het bouwen. Een van de belangrijkste dingen om over na te denken, is de raambekleding in de woning. Er zijn verschillende ruimten waarbij verschillende soorten raambekleding het best passen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Maar hoe kies je nu de perfecte raambekleding voor jouw nieuwbouwwoning? Wij geven je 5 tips!

Tip 1: Kies raambekleding die past bij de stijl van je woning

De raambekleding die je kiest, moet natuurlijk wel bij de stijl van je woning passen. Een nieuwbouwwoning vraagt om andere raambekleding dan een jaren 30 wonen. Als je een modern nieuwbouwhuis hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor strakke, minimalistische gordijnen. Heb je een landelijk huis? Dan staan romantische, fluwelige gordijnen wel mooi.

Tip 2: Kies gordijnen die matchen met de muren en/of het interieur

Gordijnen die dezelfde kleur hebben als de muur of delen van het interieur, of een kleur die goed bij de muur past, zorgen ervoor dat je huis rustig oogt. Het is fijn om in een rustige omgeving te wonen, omdat je dan makkelijker kunt ontspannen.

Tip 3: Kies voor isolerende raambekleding

Als je in Nederland woont, weet je dat het hier in de wintermaanden guur en koud kan zijn. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor raambekleding die goed isoleert. Gordijnen zijn hier vaak een goede keuze voor, omdat ze in de wintermaanden de kou kunnen buitenhouden en de warmte binnenhouden. In de zomermaanden kunnen isolerende gordijnen de warmte juist buitenhouden. Het is wel belangrijk om gordijnen te kiezen die dik genoeg zijn, want anders isoleren ze onvoldoende.

Tip 4: Let op het materiaal

Het materiaal van de raambekleding is ook belangrijk. Gordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stofsoorten. Zo kunnen gordijnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van stof, vinyl of kunststof. Stoffen gordijnen zijn vaak iets duurder, maar zorgen wel voor een sfeervolle uitstraling. Gordijnen van kunststof of vinyl zijn meestal goedkoper en makkelijker in onderhoud.

Tip 5: Kies voor verduisterende gordijnen

Als je in een huis woont waar het heel licht is, bijvoorbeeld omdat je een raam heeft dat uitkijkt op een straat, is het fijn om verduisterende gordijnen te hebben. Zo kun je beter slapen en word je minder snel wakker door het licht. Ook voor de privacy zijn verduisterende gordijnen een aanrader. Je wilt toch niet dat mensen bij je naar binnen kunnen loeren?

Bron: https://www.gordijnenaanhuis.com