Synthetisch gras is ook wel bekend als kunstgras, het is een soort van oppervlak dat op natuurlijk gras lijkt. Hoewel het gedoemd is om er natuurlijk uit te zien, wordt het uitsluitend gemaakt van origineel synthetisch materiaal. Ook dergelijk kunstgras heeft de neiging sterker te zijn dan natuurgras. Traditioneel wordt kunstgras gebruikt in sportgebieden en velden waar natuurgras vrij moeilijk te onderhouden is, vooral in binnenruimtes. Het meest bekende gebruik van nepgras werd gemaakt om het veld van de Astrodome te bedekken die in het jaar 1965 in Houston, Texas werd geplaatst. Synthetisch gras heeft aan de andere kant steeds meer bekendheid verworven voor priv├ęgazons.

In de jaren 70 kwamen astroturf en andere soorten kunstgras in de belangstelling voor zowel binnen als buiten veldstadions. Ondanks de opportuniteit ervan, gaven spelers en publiek steeds weer de voorkeur aan het gebruik van ander kunstgras dan natuurlijk gras. Dit komt vooral doordat het echte kunstgras op dezelfde manier reageerde als natuurgras, en door de relatieve stevigheid van dit kunstgras waren er minder blessures. Tegenwoordig hebben de opbrengsten van de groei van kunstgras het zelfs tot een extra aangenaam alternatief voor natuurlijk gras gemaakt.

Door de synthetische stof te combineren met materialen zoals zand en rubber, heeft kunstgras een natuurlijker uiterlijk gekregen en is het ook veilig voor sportvelden. In feite wordt nu gemeten dat kunstgras een veilige optie is voor natuurgras wanneer het bij koud weer leeft. Veel sportstadions hebben uiteindelijk gepland om hun natuurgras te integreren na de slechte reactie van fans en spelers, terwijl ze de voorkeur gaven aan kunstgras. Met verbeterde kunstgrasidee├źn gebruiken sommigen van degenen die hun kunstgras hebben losgemaakt het nu echter weer. Op dezelfde manier herstellen die stadions, die hun kunstgras hebben behouden, het met het originele en verbeterde huidige kunstgras.

De verbetering van het uiterlijk en de ervaring van kunstgras heeft vooral bijgedragen aan het grotere gebruik ervan voor de huisvesting van graszoden en gazons. Door gebruik te maken van kunstgras konden huiseigenaren het hele jaar door genieten van een fit, groen en ideaal onderhouden gazon. Bovendien heeft kunstgras ook de minste bescherming en onderhoud nodig, waardoor het veel handiger en goedkoper in onderhoud is dan natuurgras.

U kunt veel andere opties tegenkomen dan het gebruik van gras voor uw gazon en tuin, en veel daarvan zijn vrijwel zeker verkrijgbaar bij uw eigen tuinwinkel. Het is misschien ook een verdienste om deze opties in overweging te nemen, aangezien er veel eenvoudiger zijn om op te letten dan gras. Je zou alternatieven voor gras kunnen nastreven die het leven van de ruimte zouden veranderen, het veranderen in een opzichtige functie die niet nuttig is, mocht je dat willen. Om de schoonheid van uw gazon te verbeteren, is het echter het beste idee om syntactisch of kunstgras te gebruiken.