Spiegels zijn zowel functioneel als eyecatchers die de inrichting van je huis een compleet andere look kunnen geven. Een spiegel heeft meerdere functies. Je kunt bijvoorbeeld een spiegel gebruiken voor het scheren of het in model brengen van je kapsel, controleren of de outfit die je hebt aangetrokken wel goed staat of het kan zelfs een kamer, zoals een huiskamer groter laten lijken. Wil jij een mooie spiegel kopen, maar heb je geen idee welke keuzes je kunt maken? In onze blog geven wij jou het antwoord!

Spiegel kopen in de Barokstijl

Een spiegel is niets meer of minder dan een stuk reflecterend glas, maar je kunt ze wel in verschillende vormen, maten en kleuren kopen. Dan hebben het niet over de spiegel zelf, maar wel over de lijst die om de spiegel zit. De lijst geeft het product direct een andere uitstraling en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spiegel met een lijst in de Barokstijl. Deze klassieke spiegels zien er prachtig uit en kunnen een kamer echt maken of breken. Een spiegel kopen in de Barokstijl wordt doorgaans gedaan als je bijvoorbeeld een klassiek interieur hebt.

Een moderne omlijsting

Klassiek is mooi, maar wellicht heb je een moderne inrichting. Dan komt een spiegel met een klassieke lijst of een lijst in de Barokstijl logischerwijs minder goed tot zijn recht. Je zou dan wel kunnen kiezen voor een moderne lijst. Moderne lijsten hebben een strak en soms een bijzonder design terwijl de flinterdunne lijsten het vaakst worden gekozen. Deze lijsten worden ook doorgaans gemaakt van aluminium en zijn zowel in het wit als in het zwart of zilver verkrijgbaar. Wil je een moderne spiegel kopen met een gouden lijst? Ook die mogelijkheid heb je als je een moderne inrichting hebt!

Spiegel kopen met een klassieke lijst

De klassieke stijl kun en mag je absoluut niet verwarren met de lijsten in een Barokstijl. Klassieke lijsten zijn namelijk elegant, maar minder uitbundig vormgegeven dan lijsten in de klassieke Italiaanse stijl. Ornamenten vind je niet zo snel terug bij een klassieke spiegel terwijl deze wel bijzonder zijn afgewerkt. Je hebt ook keuze uit verschillende varianten, zoals een zwarte of zilveren lijst. Ook witte en goudkleurige lijsten zijn bezig aan een opmars en worden steeds vaker gekozen.

Industriële lijst voor een stoer uiterlijk

Wil je een spiegel kopen met een industriële lijst? Die optie heb je zeker en het is ook nog eens een vrij populaire keuze. Vaak zijn de industriële lijsten van aluminium of metaal gemaakt en je kunt kiezen uit zwarte, witte, zilveren en gouden varianten. Je kunt ook een felle kleur kiezen als daar je voorkeur naar uitgaat. Welke kleur je kiest is afhankelijk van de accenten in je inrichting, maar ook van het kunstwerk of het object dat je wilt inlijsten. Bij een spiegel kijk je vooral naar de kleuren van de accenten in je interieur.

Spiegel kopen in de Scandinavische stijl

En dan nog de Scandinavische stijl. Een stijl die op dit moment enorm populair en misschien wel het populairst is. De kenmerken van een Scandinavische stijl is dat er met veel wit tinten, kleurrijke accessoires en natuurlijk producten wordt gewerkt. Een mooie houten lijst zou dus bijvoorbeeld een perfecte keuze zijn als je voor een spiegel met een Scandinavische lijst kiest. Wil je een spiegel kopen met een kleurrijke lijst of juist eentje met een gouden kleur? Deze opties zijn er ook bij Verno!