Er is veel keuze als het gaat om buitenzonwering, zijn screens zeker een goede keuze. Ze zien er stijlvol uit en passen bijna bij elke woning. Daarnaast zijn ze ook bijzonder effectief in het koel houden van je woning. Daarom in deze blog meer over screens en waarom ze ideaal zijn als buitenzonwering.

Screens houden de zomerhitte erg goed buiten

Op een warme zomerdag wil je natuurlijk dat je huis goed koel blijft. Hierbij kunnen screens erg goed aan bijdragen. Screens worden buiten aangebracht. Ze zitten strak vast tussen twee geleiders aan beide kanten aan het raam aan de buitenkant van je woning. Hierdoor wordt het zonlicht al tegengehouden voordat het door je raam heen gaat. In tegenstelling tot veel andere zonwering waar dit niet het geval is.  Hierdoor wordt tot wel 90% van de warmte van de zon tegengehouden. Dit scheelt weer in de energiekosten aangezien de airco of waaier hierdoor niet aan hoeft.

Ook een mooi voordeel aan screens is dat het niet alleen helpt met het koelhouden van je huis. Ze dragen ook erg goed bij aan je privacy. Zo kan je als ze dicht zijn en het zonnetje buiten schijnt, alsnog gewoon naar buiten kijken. Maar men kan niet naar binnen kijken.

Klik hier voor meer informatie over screens.

Screens zijn bestendig tegen meerdere weersinvloeden

Om dat de screens vast zitten tussen twee geleiders zijn ze erg goed bestemd tegen de wind. Wel wordt dit minder naarmate de breedte van de screens groter worden. Verder kan het doek ook erg goed tegen regen en kan er geen schimmel of rot op vormen. Ook zal er op de kast en geleiders geen roest ontstaan.

Niet stijlvol genoeg? Ga voor buitenjaloezieën

Buiten jaloezieën zijn ook een type buitenzonwering, maar dan een stukje stijlvoller. Zo kan je gaan voor houten buiten jaloezieën. Dit geeft een mooie uitstraling aan de buitenkant van je woning. Buiten jaloezieën geven ook een isolerend effect omdat het zonlicht buiten al reflecteert. Verder zijn buiten jaloezieën helemaal windbestendig.

Wel is het bij sommige weerstypes handiger om ze te sluiten dan open te laten. Wat ook erg handig is bij het gebruik van houten jaloezieën is dat je helemaal zelf kan bepalen hoeveel licht er precies doorgelaten wordt. Even een dutje doen? Dan kan je ze helemaal sluiten zodat er bijna geen licht doorheen komt. Maar in tegenstelling tot rolluiken laten ze nog wel een klein beetje licht door, zodat je geen opgesloten gevoel krijgt.