Sfeerhaarden bestaan vandaag de dag in heel wat verschillende uitvoeringen. Er kan echter worden vastgesteld dat het vooral de elektrische haarden zijn die kunnen rekenen op een ontzettend grote populariteit. Het zijn vooral de vele voordelen die eraan verbonden zijn die daarvan aan de basis liggen. Eén van de meest in het oog springende voordelen heeft uiteraard betrekking tot het feit dat deze haarden in eender welke woning gerealiseerd kunnen worden. Beschik je dus met andere woorden niet over een afvoerkanaal? Dan is dat beslist geen enkel probleem!

Alle voordelen van elektrische haarden op een rijtje

Elektrische haarden genieten vandaag de dag dus een ontzettend grote populariteit. Dat is het resultaat van de vele niet onaanzienlijke voordelen welke eraan verbonden zijn. Het feit dat je voor de plaatsing van een dergelijke haard voldoende hebt aan enkel en alleen een stopcontact zegt natuurlijk op zich al voldoende. Dat is evenwel niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat je bij een dergelijke sfeerhaard ook nooit zonder brandstof kan komen te zitten. Dat is een probleem dat zich in de praktijk natuurlijk wel zou kunnen stellen bij bijvoorbeeld een bio-ethanol exemplaar. 

Voor heel wat mensen geldt dat ook dat ze het een fijner gevoel vinden om de beschikking te hebben over een elektrische haard dan wanneer er sprake zou zijn van een gashaard. Voor deze laatste geldt overigens in de praktijk ook dat ze merkelijk duurder is waardoor ze sowieso niet voor iedereen tot de financiële mogelijkheden zal behoren. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, indien je de aanschaf van een sfeerhaard overweegt kan het zeker de moeite waard zijn om na te denken over de aankoop van een elektrisch exemplaar. Er zijn niet voor niets zoveel interessante voordelen aan verbonden.

Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen

De populariteit van elektrische haarden heeft er ondertussen ook voor gezorgd dat ze in ontzettend veel verschillende uitvoeringen op de markt zijn verschenen. Niet zelden is het zo dat mensen vermoeden dat het aanschaffen van een sfeerhaard eigenlijk alleen interessant is of goed past bij een modern, strak interieur. We kunnen echter met een gerust hart concluderen dat, dat niet het geval is. De veelzijdigheid en vooral diversiteit op vlak van uitstraling zorgt er namelijk in de praktijk voor dat je een dergelijke haard in eender welke interieurstijl kan implementeren. 

Welke alternatieven bestaan ervoor elektrische haarden?

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je toch liever kiest voor een ander type sfeerhaard voor in je woning. Ondanks het feit dat elektrische haarden vandaag de dag ontzettend populair zijn kan er in de praktijk worden vastgesteld dat heel wat mensen toch kiezen voor één van de alternatieven die verkrijgbaar zijn op de markt. Wat dit betreft zou je dan onder meer kunnen kiezen voor:

  • Gelhaarden;
  • Gashaarden;
  • Haarden op bio-ethanol; 

Bij het vergelijken van deze verschillende sfeerhaarden zal je tot de vaststelling komen dat elektrische haarden wel op vlak van prijs-kwaliteit doorgaans één van de beste keuzes is die je kan maken. In het bijzonder het prijsverschil met gashaarden is zeer aanzienlijk te noemen. Beschik je dus voor de aanschaf van jouw sfeerhaard slechts over een vrij beperkt budget? Hou er dan absoluut rekening mee dat een elektrisch exemplaar wellicht voor jou de meest toegankelijke keuze kan zijn.