We hebben er dit jaar wat langer op moeten wachten dan voorgaande jaren, maar het is het perfecte weer om in de tuin te gaan zitten. Om je tuin weer helemaal gereed te maken voor de zomer en de visite die je dan vaak over de vloer krijgt heeft de hovenier Emmeloord een aantal tips voor je. Zo kun jij je tuin optimaal klaarstomen voor het zomerseizoen van 2022. 

Ga je planten bemesten

Langzaam maar zeker ontwaken de planten in je tuin weer uit hun winterslaap. Na een periode van kou hebben de planten iets nodig om aan te sterken. Door je planten te bemesten geef je ze dat beetje extra kracht wat ze wel kunnen gebruiken. Als je jouw planten bemest zorgt dit voor een mooiere bloei en (misschien nog wel belangrijker) het voorkomt ziektes en schimmels. Als je plant sterker is kan het namelijk beter voor zich opkomen volgens hovenier Emmeloord.

Grasmaai tips

In de lente kun je al beginnen met grasmaaien. Dit doe je vaak twee keer zodat je de groei goed op gang brengt. De eerste keer dat je het gras gaat maaien moet je volgens hovenier Emmeloord wel extra voorzichtig zijn. Zo is het raadzaam om de maaier wat hoger in te stellen. Bij nat weer moet je absoluut niet gaan maaien. Zo maak je het gazon kapot. Zorg er altijd voor dat de grasmat droog is als je gaat maaien. Ook is het de eerste keer raadzaam om het maaisel te verwijderen. Je kunt dit eventueel als compost gebruiken. Als je dat hebt gedaan kun je strooien met mestkorrels. Deze werken het beste na een regenbui.

Maak gebruik van verwilderingsbollen

Bloembollen van enkel jarige bloemsoorten zijn prachtig, maar zoals de naam al zegt heb je hier maar één seizoen plezier van. Als je tuin je hobby is en je er ieder jaar weer moeite in wilt steken om delen van je tuin opnieuw te beplanten dan is dit zeker een goede keuze. Maar als je liever wat langer plezier wilt hebben van je planten dan kun je volgens hovenier Emmeloord het beste kiezen voor verwilderingsbollen. Deze bollen groeien meerdere seizoenen en ieder jaar komen er meerdere bollen bij. Het geeft niet alleen een heel vrolijk gezicht, het geeft je tuin ook extra natuurlijke uitstraling. 

Laat je tuin klaarmaken door hovenier Emmeloord

Zakt de moed je in de schoenen na het lezen van deze blog, dan kun je er ook voor kiezen om je tuin te laten doen door hovenier Emmeloord. Zeker voor mensen die geen groene vingers hebben, maar wel graag een groene tuin willen, is dit de beste optie. Andere redenen om het tuinwerk uit te besteden zijn bijvoorbeeld dat je het fysieke werk niet meer kunt doen of dat je geen tijd hebt om naast je drukke leven de tuin te onderhouden. Als je de tuin laat doen door een hovenier kun je ervoor kiezen om dit één keer per jaar te doen, maar het kan ook vaker. Door je tuin periodiek te laten onderhouden door Hoveniersbedrijf Hendrickx hebben je planten de meest optimale zorg.